E, un giorno, riuscirò anche ad avere una macchina fotografica decente.
Questa è una ricetta tipica della nostra zona che da sempre si fa in casa nostra. Mio nonno la faceva spesso quando io ero piccola. E' una semplice e classica ricetta, ma mi piaceva condividerla.
Ingredienti:
prezzemolo
mezza cipolla
mezza fetta di pane
2 pomodorini d pachino ( o altro pomodoro)
1 pugno di olive
1 pugno di capperi
3 acciughe sotto sale
1 spicchio di aglio
olio extra vergine di oliva
sale
Procedimento:
Per prima cosa lavate, asciugate bene e pulite i prezzemolo.
Spezzettate il pane in una ciotola con dell'acqua e aceto e lasciatelo ammorbidire.
Pulite e deliscate le acciuge.
Sttrizzate il pane.
Con una mezza luna tritate finemente il prezzemolo, i capperi, l'aglio, le olive, il pane, le acciunge, e i pomodori.
Mettete tutto in un contenitore e verseteci l'olio. Poi mettete in frigo a macerare per 24 ore.
Il giorno dopo lo potete servire sopra delle fette di pane o sopra altre pietanze a piacere.
Bagnet Verd
Those of you who know me, know that this period is a difficult one 'cause of some issues, such as two years in a raw in hospitals and 1 tera hard disk broken with also the photoes for the blog inside. And that is why my time is limited in this period and the blog remanined blocked untill now.
And, one day, will I also have a decent camera.I really hope so.
This recipe was always cooked in our house. My grandfather was doing it often when I was still very little. It's a typical recipe of our area.
Ingredients:
parsley
half an onion
half a slice of bread
2 cherry tomatoes (or other tomato)
1 handful of olives
1 handful of capers
3 salted anchovies
1 clove of garlic
extra virgin olive oil
salt
Method:
First of all wash, dry well and and clean the parsley.
Break up the bread in a bowl with water and vinegar and let it soften.
Clean and remove the bones of the anchovies.
Wring out the bread.
With a half-moon finely chop parsley, capers, bread, olives, tomatoes, garlic and anchovies.
Put everything in a container and pour the oil. Then put in the frdige for 24 hours.
The day after you can serve over slices of bread or on top of other dishes to taste.
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